Zeemeermin

‘The little mermaid', een cantate voor meerstemming koor van de Deense componist John Høybye, vormt de kern van de voorstelling 'Zeemeermin'. Met een verhaal dat is gebaseerd op het bekende sprookje van Hans Christian Andersen vraagt Eigenwijs aandacht voor de steeds ernstiger wordende klimaatproblematiek. Het project sluit aan bij de Rio+20 Earth Summit, de VN topconferentie over milieu en ontwikkeling die begin juni 2012 in Brazilië wordt gehouden.
‘De kleine zeemeermin' van Eigenwijs speelt zich af in het jaar 2040, als de zeespiegel is gestegen en mensen en zeewezens met elkaar in conflict zijn. Anders dan in het oorspronkelijke sprookje, trouwt in deze productie de kleine zeemeermin uiteindelijk wel met haar prins. Ze dwingen een topconferentie af en laten de tegenstanders overeenkomen dat ze de aarde gaan redden door haar gezamenlijk te beheren.
Hoewel het thema serieus is, is ‘Zeemeermin' geen zware voorstelling. Humor en theatrale klucht worden niet geschuwd.
In zijn composities weet John Høybye klassieke koormuziek te combineren met elementen uit de jazz. Naast de cantate ‘The little mermaid' is er ook muziek, met nieuwe teksten, gebruikt van onder meer de Internationale Nieuwe Scène.
De voorstelling was eind mei, begin juni 2012 te zien in de Goudse Schouwburg, het Parktheater in Alphen aan den Rijn en Theater Gouvernestraat in Rotterdam.
Dirigent: Joke Geraets
Tekst: Willy Hilverda
Regisseur: Marielle van de Griendt
Spel: Ben Bijker, Aron Elstak, Tessa Friedrich, Jan Hogendoorn, Annemieke van der Linde
Musici: Jacqueline Edeling, Thomas Guirten, Jurriaan Klapwijk, Anja Schulze, Suze Stiphout, Christian ter Veer

Nieuws

Aron in halve finale
donderdag 17 oktober 2013

Aron Elstak, de prachtige prins in onze productie 'Zeemeermin', zit in de halve finale van Camaretten!
Op 28 november strijdt hij om een plek in de finale. In het Oude Luxor in Rotterdam.

Foto's

Video