Veranderend Land

'Veranderend Land' is een reis door de tweede helft van de twintigste eeuw. Het publiek wordt meegenomen langs markante punten in de geschiedenis.
De muziektheaterproductie geeft een caleidoscopisch beeld van de afgelopen vijf decennia. Van de eerste maanlanding tot de strijd tegen racisme, van de consumptiemaatschappij tot relatieperikelen, alles komt aan de orde. ‘Veranderend Land’ is het portret van de generatie die het levenslicht zag in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog, opgroeide in de jaren zestig, yup werd in de jaren tachtig en die zich nu afvraagt waar het uiteindelijk om gaat in het leven.

Componist Bernard van Beurden maakte de compositie in opdracht van het Eigenwijs. Het libretto werd geschreven door Pieter van de Waterbeemd en Sjoerd Kuyper. Daarnaast zijn teksten opgenomen van Nederlandse dichters zoals Judith Herzberg, Rutger Kopland en Remco Campert.
Pieter van de Waterbeemd is vooral bekend als schrijver van de tv-serie 'Pleidooi'. Met Sjoerd Kuyper schreef hij de teksten voor de musical 'De Scheepsjongens van Bontekoe'. Sjoerd Kuyper schreef vele kinderboeken, waarvan het verfilmde 'Het Zakmes' het bekendst is.

Foto's