Terug naar de Toekomst

In de voorstelling ‘Terug naar de Toekomst’ blikken we terug op de afgelopen dertig jaar en leveren we niet alleen een muzikaal commentaar op de tijd, maar ook op onze eigen geschiedenis. Waar droomden we destijds van en waar dromen we nu van? Is er in de Nederlandse korenwereld een plek voor een koor dat meer wil dan alleen mooi zingen? Hebben we nog steeds iets te vertellen? En wat dan?

‘Terug naar de Toekomst’ is geen nostalgisch programma, maar een levendige voorstelling die met beide benen in het hier en nu staat en die een blik op de toekomst niet schuwt.
We zingen: van het Mariannelied tot Theodorakis, van Brecht tot de Internationale Nieuwe Scene, van Jiddisch tot Sjostakovitsj.

De foto's van deze voorstelling zijn gemaakt door Ilse van Loon en Huub van Rheenen.

tekst: Willy Hilverda
dirigent: Johan Oomkes
regie: Mariëlle van de Griendt
muzikanten: Gert Boersma (piano), Peter Kusse (percussie), Hans Mostert (trekzak), Jaap Rijnsburger (gitaar), Herman Ruiter (viool), Suze Stiphout (contrabas)

Nieuws

Morele verbeeldingskracht
vrijdag 07 november 2014

Filosoof en econoom Jan Prij heeft ons in zijn lezing 'Verontrustend burgerschap' op 2 november een term aan de hand gedaan die we gaan onthouden omdat het precies zegt waar wij voor staan: morele verbeeldingskracht.

Genoten
maandag 03 november 2014

We hebben genoten van de voorstelling 'Terug naar de Toekomst'. En het publiek ook, getuige een reactie op onze facebookpagina: 'Ontroerende voorstelling'.

Miniconferentie
zaterdag 25 oktober 2014

Op 2 november organiseren we voorafgaand aan de voorstelling een miniconferentie over de vraag: hoe willen we onze toekomst vormgeven? In Cultuurhuis Garenspinnerij. Het begint om 13.00 uur.

Kaartjes reserveren
woensdag 17 september 2014

U kunt vanaf vandaag kaartjes reserveren voor Terug naar de Toekomst, via www.hoenu.nl

Voorstellingen
maandag 15 september 2014

De data voor onze nieuwe voorstelling 'Terug naar de Toekomst' zijn bekend!
31 oktober - 20.30 uur
1 november - 20.30 uur
2 november - 15.00 uur
In Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Geluksroute 29 maart
maandag 17 maart 2014

Op 29 maart kunt u de Geluksroute-versie van onze voorstelling Terug naar de Toekomst zien op een bijzondere locatie: de oude bibliotheek in de Spieringstraat. We spelen om 11.00 uur, 12.30 en 15.00 uur. De toegang is gratis.
Ons motto: zingen is geluk!

Foto's

Video